Защо е нужно да научим HTML и CSS?

Независимо от това каква е вашата професия, знанията по HTML и CSS никога няма да са ви излишни. Дори съвсем малки познания на тези два езика могат да променят значително кариерното ви развитие. Сравнявам ги с говоренето на чужд език. Никога не е излишен, нали? Подобен тип умения са винаги полезни във всички професии.

Нека започна от там какво са HTML и CSS.

HTML и CSS са основополагащи езици в Web програмирането. HTML е език за маркиране и се използва за описание и разработване на Web страници. CSS е езика, който описва стиловете на елементите в HTML документа. С него правим сайта красив. Можем и да го анимираме и да стане наистина впечатляващ.

Отделете няколко минути, за да научите 5 от многото причини защо трябва да можем да пишем HTML и CSS.

Ако научим HTML и CSS – това ще ни даде възможност да …

1 – По-добро разбиране какво е Web

Основните познания по HTML и CSS и как да ги ползваме, за да създадем Web страници е умение, което винаги ще ни бъде полезно.

Те са помощни средства на дизайнери, маркетинг специалисти и много други професии.

Днес маркетинг специалистите трябва да оптимизират, анализират и пишат лендинг страници и да вършат още много подобни неща. Ако те не познават поне базово HTML и/или CSS езиците, не е възможно да постигнат каквито и да било резултати в работата си.

2 – Създаване на Web сайтове

В наши дни е доста лесно да се сдобиеш с безплатен шаблон, върху който да създадеш свой сайт. По този начин твоят сайт няма да е уникален и ще прилича на множеството други в Интернет пространството.

Как да напишеш своя идеален сайт? Как да визуализираш идеите си? Разбира се, че ще можеш да го направиш, ако имаш познания в HTML и CSS езиците.

3 – Започни своя Web кариера

За тези от вас, които искат да станат професионални Web програмисти, познанията по HTML и CSS са задължителни.

Попитайте някой опитен Web дизайнер за значимостта на познаването на тези два езика. Само единици ще Ви кажат, че може да се справите и без тях, а всички останали ще ви отговорят, че първо трябва да научите HTML и CSS и след това да продължите развитието си.

4 – Ще научите други езици много по-лесно

Познанията по HTML и CSS ще направят изучаването на друг език по програмиране като JavaScript и PHP много по-лесно. И колкото повече знания имате, толкова повече възможности за работа ще се отворят пред вас.

5 – Печели пари

В днешно време асоциацията на думата програмиране е ПАРИ. Правилно! С най-голямо удоволствие искам да ви съобщя, че с достатъчно компютърна грамотност и познания само по HTML и CSS ще можете да печелите пари. Ако искате да печелите повече, тогава ще се наложи да задълбочите знанията си и да добавите още уменията в технологии като JavaScript, PHP, Photoshop и други.

Как да учим? Трудно ли е? Много ли време ще отнеме?

Още една добра новина от мен. HTML и CSS са много лесни за учене.

От всички езици за програмиране, HTML и CSS са най-лесните езици за маркиране и не е нужно да имаш Докторска степен по Компютърни Науки, за да започнеш.

Езиците са лесни и много приятни за учене. Ако отделяте по няколко часа на ден и успеете да намерите правилните техники, само след седмица или две ще сте написали първият си сайт.

Нали сте наясно, че първата страница, която напишете няма да е най-красивата на света. Това обаче няма никакво значение. Просто продължи да учиш и да се упражняваш и много скоро ще видиш резултатите от своя труд.

Харесва ли ви? Споделете ...